Tandem Info září 2017

Tandem Info září 2017
Vážení a milí příznivci česko-německé spolupráce,

spolu s novým školním rokem je tu opět náš newsletter s pestrou nabídkou workshopů, setkání, stáží i finančních podpor. Ať už jste pedagogové, dobrovolníci, jazykoví animátoři, studenti, máte neziskovku, nebo vás jen zajímá, co se v česko-německé oblasti děje nového, na následujících řádcích najdete informace právě pro vás.

Krásný podzim přeje

Tandem

Důležité

·         Hledáme zájemce o roční zahraniční dobrovolnické pobyty

Hledáme zájemce o roční dobrovolnické pobyty v Německu a Česku v rámci programu Erasmus+: Evropská dobrovolná služba.

·         Česko-německý workshop GUT DRAUF na téma regulace stresu

Zajímá vás, jak zohlednit problematiku regulace stresu v mezinárodních, zejména česko-německých výměnách mládeže? Jak nejlépe metody regulace stresu zprostředkovat mladým lidem? První česko-německý workshop GUT DRAUF pro pracovníky s mládeží, učitele a vychovatele na téma Regulace stresu v rámci mezinárodních výměn mládeže proběhne 18.10.2017 v Regensburgu. Účast je zdarma.

·         Mimořádný termín v programu Odmalička

Vyhlašujeme mimořádný termín pro podávání žádostí do programu Odmalička.

Akce Tandemu

·         „Vzdělávání. Participace. Akce.“ – o víkendu to v Pardubicích žilo!

O víkendu 15.17.9.2017 to v Pardubicích pořádně žilo. Konal se tam totiž Česko německý barcamp a seminář „Vzdělávání. Participace. Akce. Česko-německý projektový víkend k tématu občanského vzdělávání v česko-německých výměnách mládeže.“, který pořádalo Koordinační centrum TANDEM.

·         Tematický a kontaktní seminář pro školy v památníku Flossenbürg

Pro pedagogy ze škol všech typů z Česka a Německa pořádáme tematický a kontaktní seminář v památníku Flossenbürg v termínu 23.-26.11.2017.

·         Setkání jazykových animátorů

Tradiční setkání jazykových animátorů se koná od 3. do 5. listopadu 2017 v Chamu. Na programu jsou mj. workshopy s externími lektory na téma Voice and Body, Aplikace psycholingvistiky v praxi a Vědomá práce s diverzitou a celá řada her a aktivit jazykové animace.

·         72 hodin česko-německy s projektem Přátelství bez hranic

Dobrovolnický projekt České rady dětí a mládeže 72 hodin letos spojí své síly s naším česko-německým projektem Přátelství bez hranic a rozšíří své pole působnosti i do Německa.

·         2. Regionální informační den (nejen) pro pedagogy

Srdečně vás zveme na 2. Regionální informační den projektu Sousední světy – Nachbarwelten. Česko-německé jazykové a mediální projekty pro děti od 3 do 8 let, který se uskuteční dne 11. listopadu 2017 v Bayerisch Eisenstein, Německo.

·         Seminář pro pedagogy s exkurzí do přeshraničního předškolního zařízení

Pro vás, pedagogy MŠ a ŠD, pořádáme ve dnech 19. a 20. října 2017 ve Furth im Wald v rámci Projektu česko-bavorských výměn pedagogů Informační a kontaktní seminář spojený s exkurzí do předškolního zařízení v sousední zemi.

Finance a termíny

·         Navýšení finančních prostředků v programu Rozjeď to s Tandemem na téma roku!

Víte, že hlavním tématem Tandemu na léta 2017 2019 je česko-německá spolupráce na památných místech a v občanském vzdělávání? Proto jsme se rozhodli navýšit finanční podporu v programu Rozjeď to s Tandemem na 20 000 Kč pro projekty, které uskuteční setkání s tímto tématem!

·         Česko-německý fond budoucnosti opět podpoří Program podpory odborných praxí!

Zapojte se do Programu podpory odborných praxí a zažádejte si do 30. září 2017 o finanční podporu na realizaci odborné praxe. Díky podpoře ze strany Česko-německého fondu budoucnosti mohou být realizovány odborné praxe žáků v Česku i Německu.

Různé Tandem

·         Nově a jen u nás: vystřihovánky medinautů a návod na jejich složení

Nyní nabízíme naše medinauty a jejich raketu také k vymalování, vystřihnutí a ke hraní – jako papírové figurky.

Různé

·         Bavorská stipendia pro absolventy vysokých škol

Svobodný stát Bavorsko vypisuje roční stipendia pro studium doktorského, nástavbového nebo postgraduálního studia na bavorských univerzitách v akademickém roce 2018/2019. Termín přihlašování je 1. prosince 2017.

·         Česko-německý workshop pro pedagogy MŠ

Saská zemská kancelář pro rané vzdělávání v jazycích sousedů LaNa pořádá dne 14. listopadu 2017 v Dippoldiswalde workshop Dítě potká Kind – Kind trifft dítě.

Podobné příspěvky

Zobrazit všechny aktuality