![Data na obalech způsobují zbytečné vyhazování potravin - Co s tím?](http://www.icmcb.cz/wp-content/uploads/2019/03/11208087_822649071139373_1742478067_a.jpg)
Až 8,8 milionů tun jídla v EU se ročně vyhodí kvůli datům na obalech potravin. Jedním z důvodů je, že lidé nechápou rozdíl mezi pojmy „spotřebujte do“ a „minimální trvanlivost“. Zbytečně tak vyhazují nejen jídlo, ale i peníze. A jak jsi na tom ty? Dokážeš správně rozlišit informace na etiketách?
Pokud tápete a nevíte, máme pro Vás řešení v podobě publikace, kterou připravil spolek nadšenců Zachraň jídlo.
Klikněte a čtěte.
![PÅeÄti si brožuru](https://zachranjidlo.cz/wp-content/uploads/spotrebuj-me-brozura-foto-1-350x350.png)
Pokud chcete vědět víc, najdete to zde: ZACHRAŇ JÍDLO